Aicinām uz diskusiju par lauku teritoriju gatavību krīzei

01. jūnijs, 2023

2023. gada 15. jūnijā no plkst. 16.00 līdz 18.00 Latvijas Lauku kopienu parlamentā, Ērgļos, diskusiju cikla “Ilgtspēju būvējot. Latvija un Islande.” ietvaros norisināsies ceturtā LAPAS veidotā diskusija “Lauku teritorijas: vai krīzei gatavas?”.

Tā būs praktiska izspēle apdraudējumu scenārijiem, piedaloties tādām atbildīgajām valsts institūcijām kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki un Valsts kontrole, un priekšlikumu radīšana pašvaldību civilās aizsardzības sistēmām un kopienu noturībai krīzēs.

Prakstiskās izspēles mērķis ir rosināt diskusiju par efektīvu un iekļaujošu civilās aizsardzības sistēmu kopienu līmenī un izstrādāt priekšlikumus atbildīgajām institūcijām un pašu kopienu atbildīgai iesaistei. Sekmēt sadarbību starp dažādām iesaistītajām pusēm, mazinot plaisu starp vietējām kopienām un atbildīgajām valsts pārvaldes institūcijām.

DISKUSIJAS MĒRĶAUDITORIJA: Latvijas Lauku parlamentā piedalās apmēram 300 lauku teritoriju pārstāvji - vietējie uzņēmēji, NVO un aktīvisti, pašvaldības un citi lokālās attīstības interesenti. Darba grupā plānota apmēram 30 cilvēku dalība.

Pasākuma programma

Piesakies dalībai LLF rīkotajā Latvijas Lauku kopienu parlamentā, Ērgļos šeit. Vairāk par pasākumu šeit.

Aktivitāte tiek finansēta EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros.