Starptautiskā Globālās izglītības nedēļa Latvijā

17. novembris, 2023

Globālās izglītības nedēļa Latvijā notiek jau devīto gadu, to organizē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) kopā ar plašu partneru loku. Šogad Eiropas līmenī Globālās izglītības nedēļai izvēlēta tēma par mieru pasaulē. Ģeopolitiskais konteksts, konfliktu saasināšanās un pašu piedzīvotais, sniedzot atbalstu Ukrainai pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022. gada 24. februārī, miera tēmu ir spēcīgāk aktualizējis arī Latvijā. LAPAS aicina skatīties no divām perspektīvām – drošības un miera, jo abas ir papildinošas.

Šī gada Globālās izglītības pasākumos aicinām piedalīties izglītības iestāžu, bibliotēku, muzeju, NVO, jauniešu centru un citu organizāciju pārstāvjus, kā arī citus šo tēmu interesentus.

  • Konference: “Latvijas, Eiropas un globālās pieredzes drošībai un mieram” 23.11.2023., 13.00-16.30, ES māja

Pasākuma programmu skatīt šeit.

Pieteikšanās, lai iegūtu apliecinājumus par dalību pasākumā, līdz 22.11.2023. šeit.

  • Informatīvā pēcpusdiena “Attīstības sadarbība: organizāciju un pedagogu iespējas” 28.11.2023., 15.00-16.30, ES māja

Pasākuma programmu skatīt šeit.

Pieteikšanās, lai iegūtu apliecinājumus par dalību pasākumā, līdz 27.11.2023. šeit.

  • Iedvesmas pēcpusdiena: “Pieredze citā kontinentā: ko tā dod kā cilvēkam un profesionālim” 30.11.2023., 15.00-16.30, ES māja

Pasākuma programmu skatīt šeit.

Pieteikšanās, lai iegūtu apliecinājumus par dalību pasākumā, līdz 27.11.2023. šeit.

  • Globālās izglītības nedēļas ietvaros aicinām ikvienu īstenot lokālus pasākumus.

Lai veiksmīgāk to varētu paveikt, esam izstrādājuši materiālu, kurā apkopota informācija par Globālo izglītības nedēļu, kā arī idejas pasākumiem.

Saite uz materiālu šeit.

Globālās izglītības nedēļa ir ikgadējs pasākums, ko organizē Eiropas Padomes Ziemeļu Dienvidu centrs un kuras aktivitātes notiek visā Eiropā (skatīt vairāk šeit). Latvijā jau devīto gadu tās organizē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) kopā ar plašu partneru loku. Iepriekš ir organizētas aktivitātes tādās tēmās kā vārda brīvība, migrācija, ātrā mode, ilgtspējīga attīstība, godīgi nodokļi, pārtikas drošība (skatīt vairāk šeit). Kopā katru gadu notiek vairāki desmiti lokālo pasākumu, ko īsteno izglītības iestādes, bibliotēkas, muzeji, jauniešu centri, NVO un citi partneri.

Par pasākumu saturu atbild Latvijas Platforma attīstības sadarbībai. Pasākumi notiek sadarbībā ar Eiropas Savienības māju.