Tikšanās ar starptautiskiem ekspertiem sabiedrības noturības stiprināšanā

22. decembris, 2023

2024. gada janvārī un februārī interesenti aicināti pievienoties apmācību cikla “Pilsoniskās sabiedrības līderi sabiedrības noturībai un reģionālajai drošībai” atvērto apmācību nodarbībām!

24. janvārī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Valsts administrācijas skolā notiks mācības ar ASV noturības ekspertu Kailu Kingu (Kyle King), no Capacity Building International (CBI). CBI mērķis ir veidot noturīgas kopienas caur krīzes vadību un kopienu gatavību. CBI ir plaša pieredze starptautiskās krīzes situācijās un konfliktu vadībā. Mācības notiks angļu valodā ar sinhrono tulkojumu uz latviešu valodu.

29. februārī no plkst. 10.00 līdz 15.00 notiks apmācības ar noturības ekspertu Vitāliju Rakstiņu un Ukrainas praktiskās pieredzes stāstiem. Aicinām pieteikties visus interesentus, kuri vēlas papildināt savas zināšanas par dažādām krīzes un apdraudējuma situācijām, kā arī par noturīgu sadarbību ar valsts pārvaldes institūcijām un sadarbības tīklu NVO ietvaros.

Pieteikties apmācībām var šeit.

Līdz šim jau ir notikušas piecas nodarbības sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Zemessardzi un dažādām ar civilo aizsardzību saistītajām organizācijām un institūcijām.nsdzēsības un glābšanas dienestu, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Zemessardzi un dažādām ar civilo aizsardzību saistītajām organizācijām un institūcijām.

Apmācības ir daļa no Latvijas Pilsoniskās alianses un LAPAS projekta “Pilsoniskās sabiedrības līderi sabiedrības noturībai un reģionālajai drošībai”, kas tiek īstenots ar Zviedrijas institūta atbalstu. Šī programma ir iespējama, pateicoties Baltijas-Amerikas Brīvības fonda (Baltic-American Freedom Foundation) finansējumam.