Pieredzes apmaiņas diskusija ar Islandes ekspertiem par IAM ieviešanu

10. oktobris, 2021

2021. gada 2. decembrī biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” sadarbībā ar Islandes ilgtspējas centru “Festa” aicināja uz diskusiju cikla “Ilgtspēju būvējot. Latvija un Islande” otro diskusiju “IAM ieviešana publiskā un privātā sektora organizācijās”. Diskusiju ciklā trīs gadu garumā runāsim par rīcību ilgtspējai – no koncepta līdz praksei. 2021. gads ir veltīts Ilgtspējīgas attīstības mērķu sociālajam blokam.

Šīs diskusijas ietvarā iepazināmies ar Islandes praksi - divām dažādām perspektīvām IAM ieviešanā publiskā un privātā sektora organizācijās, kā arī diskutējām par veiksmīgāko IAM ieviešanas modeli Latvijā. Pieredzē dalījās divas ekspertes:

  • Sandra Rán Ásgrímsdóttir, viena no Islandes vadošajām IAM konsultantēm, Reikjavīkas universitātes pasniedzēja un Mannvit ilgtspējas inženiere dalījās pieredzē ar IAM ieviešanu uzņēmumos.
  • Áslaug Karen Jóhannsdóttir, Islandes Ārlietu ministrijas pārstāve, Islandes valdības Dienaskārtības 2030 darba grupas priekšsēdētāja vietniece dalījās pieredzē ar IAM ieviešanu pārvaldes instirūcijās.

Islandes ekspertu prezentāciju ierakstu skaties šeit.

Diskusijas programma (latviešu valodā).

Diskusijas programma (angļu valodā).

Aktivitāte tiek finansēta EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros.