Aicinām uz semināru ar ASV sabiedrības noturības ekspertu

16. janvāris, 2024

2024. gada 24. janvārī no plkst. 10.00 līdz 15.00 aicinām uz mācībām “Sabiedrības noturības veicināšana: civilā perspektīva uz NATO noturības pamatiem” (“Enhancing Societal Resilience: A Civilian Perspective on NATO’s Resilience Baselines”) ar ASV noturības ekspertu Kailu Kingu (Kyle King). Pasākums notiks Valsts administrācijas skolā, Raiņa bulvārī 4, Rīgā.

Mācības būs dinamisks vienas dienas seminārs, kur iedziļināsimies pieaugošajos globālajos draudos, izzināsim NATO Noturības pamatu vadlīnijas un diskutēsim par sabiedrības noturības nozīmi civilajiem iedzīvotājiem un to kopienām. Seminārs piedāvā unikālu iespēju izpētīt sabiedrības noturību, īpaši, no civilās-militārās sadarbības perspektīvas, caur prezentācijām un piemēriem no Kosovas un Ukrainas Pasākumā piedalīsies eksperti, kas strādā ar sistēmisko domāšanu krīžu vadībā un kopienu lomu tajā. Dienas noslēgumā tiks veidotas grupu diskusijas, daloties ar idejām un veidojot ceļa karti noturības praktiskām rīcībām kopienās.

Pasākums ir arī tikšanās un sadarbības platforma kopienu līderiem, politiku veidotājiem un profesionāļiem, kas strādā kopienu noturībā pastāvīgi mainīgā pasaulē.

Pasākuma eksperts Kyle King (skatīt pieredzes aprakstu šeit) dibinātājs Capacity Building International, eksperts starptautiskās krīzes vadībā, NATO krīzes vadības un katastrofu novēršanas kursa (CMDR) nodrošinātājs ASV, bijušais civilais padomnieks NATO, EDSO speciālās monitoringa misijas Ukrainā eksperts un starptautiskās misijas konsultants Kosovā, profesionālo apbalvojumu ieguvējs, tai skaitā NATO.

Pasākumā abalstu sniegs citi eksperti un tiks nodrošināti materiāli tālākam padziļinātam darbam. Pēc pasākuma tiks sekmēta dalībnieku savstarpējā saziņa.

Pasākuma dalībnieki: kopienu līderi, politku veidotāji, krīzes vadības profesionāļi, militārais personāls, NVO pārstāvji, izglītotāji, ieinteresētie kopienu iedzīvotāji.

Pasākums notiek angļu valodā ar sinhrono tulkojumu uz latviešu valodu.

Pasākuma programma šeit.

Pieteikšanās apmācībām šeit. Pieteikšanās ir obligāta, vietu skaits pasākumā - ierobežots.

Apmācības ir daļa no Latvijas Pilsoniskās alianses un LAPAS projekta “Pilsoniskās sabiedrības līderi sabiedrības noturībai un reģionālajai drošībai”, kas tiek īstenots ar Zviedrijas institūta atbalstu. Šī programma ir iespējama, pateicoties Baltijas-Amerikas Brīvības fonda (Baltic-American Freedom Foundation) finansējumam.